AVOCATII SE RIDICA IMPOTRIVA TICALOSILOR

AVOCATII SE RIDICA IMPOTRIVA TICALOSILOR – Revolta contra legii ce-i da dreptul Guvernului sa anuleze drepturile si libertatile romanilor. Neacsu: „Premierul, secondat de Arafat, devine Dumnezeu, cu drept de viata sau de moarte asupra noastra”. Cerva: „Golanii platiti regeste din banii nostri ne livreaza dictatura... Mizeria nu poate ramane-n picioare la CCR”. Elena Radu: „Devenim sclavi pe plantatie. Vedeti pentru ce a fost diversiunea cu motiunea?” Kapcza: „In 1989 s-a murit pentru libertate”

Oribilul abuz la care s-au dedat senatorii PNL-USR-PLUS-UDMR impotriva romanilor nevaccinati nu poate ramane nedesfiintat de catre Curtea Constitutionala a Romaniei, avertizeaza o serie de avocati fata de cea mai recenta monstruozitate pandemica. Ne referim la amendamentul prin care majoritatea din Senat ii permite Guvernului sa le calce in picioare toate drepturile si libertatile romanilor nevaccinati. Si sa le anuleze nu prin lege, ci prin norma infralegala – respectiv hotarare de Guvern.


Lumea Justitiei v-a prezentat deja amendamentul introdus de catre senatorii liberali, pluseristi si maghiari in proiectul de lege pentru aprobarea OUG 68/2021 privind certificatul verde (click aici pentru a citi). De data aceasta, veti vedea cum unii dintre cei mai combativi avocati ai Romaniei au luat atitudine fata de abominatia legislativa iesita din Senat.

Este vorba despre avocatii Mikolt Kapcza, Adrian Toni Neacsu, Cosmina Cerva si Elena Radu (foto de la dreapta la stanga). Toti cei patru au atras atentia miercuri, 22 septembrie 2021, asupra dimensiunii profund neconstitutionale a amendamentului, dimensiune data in primul rand de caracterul lui disproportionat in raport cu scopul urmarit, iar in al doilea rand de faptul ca permite restrangerea drepturilor si libertatilor fundamentale nu prin lege (asa cum impune articolul 53 din Constitutie, intarit de Decizia CCR 157/2020), ci prin HG.

Iata postarile de pe Facebook ale celor patru avocati:

Toni Neacsu:

Cat sa mai rezisti?? Nebunia a atins culmi inimaginabile!

Astazi a trecut prin Senat proiectul de lege referitor la certificatul verde cu un amendament socant.

Pentru cine nu il intelege din prima, Parlamentul abiliteaza Guvernul ca in vederea combaterii pandemiei sa poata prin hotarari de Guvern, la propunerea CNSU, sa conditioneze exercitarea TUTUROR drepturilor si libertatilor din Constitutie de prezentarea certificatului verde, dupa cum doreste si cand doreste!!!

E un cosmar, e incredibil, scandalos, e nesimtire!

Amendamentul de noaptea mintii prevede ca ASIGURAREA drepturilor si libertatilor fundamentale poate fi conditionata, prin HG, de prezentarea certificatului verde!

E vorba despre TOATE drepturile si libertatile din Constitutie, este practic vorba despre toata Constitutia, a carei aplicare pentru anumite categorii de persoane poate fi conditionata, la dorinta administratiei publice, de existenta si prezentarea certificatului verde!

Nu ti se recunosc drepturile si libertatile fundamentale daca nu ai certificat verde!

Nici dreptul la munca, nici dreptul la libera circulatie, nici dreptul la invatatura, nici libertatea individuala, nici dreptul la proprietate privata, nici dreptul la inviolabilitatea domiciliului, nici dreptul la viata privata, nici libertatea de exprimare, nici dreptul la vot, nici dreptul de a fi ales, nici dreptul la ocrotirea sanatatii, nici dreptul de asociere, nici libertatea economica, nici dreptul la mostenire, absolut niciun drept!!!! Esti apatrid in propria ta tara, desi acestia tot au o protectie internationala si stau mai bine.

Premierul, secondat de Arafat, devine Dumnezeu, practic cu drept de viata sau de moarte asupra noastra!!!

Eu nu mai am cuvinte si nu mi se intampla des!!!”

Cosmina Cerva:

Sa inteleg ca senatul Romaniei, adica golanii aia platiti regeste din banii nostri, unii chiar avocati, ne livreaza dictatura? Bine, baieti, va tinem minte, bob cu bob, pe fiecare in parte.

PS: mizeria asta nu poate ramane in picioare la CCR, indiferent cati bani au platit javrele alea care au intors planeta cu fundul in sus”.

Elena Radu:

Azi in Senat:

proiect 278/2021 de aprobare a OUG nr. 68/2021: au bagat amendamente in Comisii.

Vedeti alin. 3 de la art. 4 ind. 1.

Certificatul verde il introdusera la nivel national.

Poate fi restrans orice drept, oricand, dupa cum are chef CNSU.

Dupa cum va ziceam ieri, incearca sa introduca in lege.

Camera Deputatilor este camera decizionala.

Eh, pe aia chiar nu mai trebuie sa ii lasam sa voteze.

Nu putem accepta asa ceva: sa poata fi ingradit orice drept oricand, oricum, dupa cum are chef CNSU?

Asta nu mai e numai dictatura. Devenim deja sclavi pe plantatie.

Au votat: PNL, USR, UDMR.

Vedeti pentru ce a fost diversiunea cu motiunea?

Nu inteleg totusi de ce in sedinta se afiseaza 45 voturi pentru, iar in caseta cu votul electronic apar 71 semnaturi pentru”.

Mikolt Kapcza:

Pur si simplu nu mai gandesc. Senatul a votat azi obligativitatea certificatului verde pentru 'exercitiul tuturor libertatilor si drepturilor fundamentale'!!! De exemplu: dreptul de acces la justitie, la libertatea de exprimare, la intrunire, la educatie, accesul la cultura, la sport, pe langa cele la libera circulatie, la dreptul de a dispune de propria persoana, la viata privata, egalitatea in fata legii etc. etc. Poate si dreptul de a alege si a fi ales, si mai stiu eu ce mi-a scapat, ca n-am Constitutia la indemana. Si cel mai important: DREPTUL LA DEMNITATEA UMANA.

O distinsa doamna magistrat spunea azi: un drept odata pierdut este foarte greu de recastigat. Cea ce se pregateste, daca Camera Deputatilor nu opreste nebunia, e dictatura.

In decembrie 1989, pe care am trait-o, s-a murit pentru libertate...

Sursa: https://m.luju.ro/avocatii-se-ridica-impotriva-ticalosilor-revolta-contra-legii-ce-i-da-dreptul-guvernului-sa-anuleze-drepturile-si-libertatile-romanilor-neacsu-premierul-secondat-de-arafat-devine-dumnezeu-cu-drept-de-viata-sau-de-moarte-asupra-noastra-cerva-golanii-platit