Israelul se pregătește pentru a patra doză de vaccin: „Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte” Citeşte întreaga ştire: Israelul se pregătește pentru a patra doză de vaccin: „Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte”

Coordonatorul luptei cu pandemia din Israel, Salman Zarka, a spus sâmbătă, în cadrul unui interviu acordat radioului public Kan, că țara trebuie să înceapă pregătirile pentru a oferi populaţiei şi a patra doză de vaccin, din cauza noilor variante contagioase, potrivit Russia Today, citată de Mediafax și Digi24.

Israelul a fost prima țară din lume care a început să administreze a treia doză de vaccin populației, iar până în prezent, peste 2,5 milioane de oameni sunt deja imunizaţi cu trei doze.

Cu toate astea, oficialul din sănătate susține că o altă etapă de vaccinare cu a patra doză de vaccin va fi necesară pentru cei vaccinaţi, pentru a ţine pasul cu variantele noi de coronavirus.

Potrivit lui Zarka, varianta Delta, mai contagioasă, urmează să ducă în continuare la o creştere a numărului de cazuri şi a spitalizărilor, în lunile de toamnă. Aşa va fi viaţa noastră de acum înainte, în valuri.

Salman Zarka, şeful grupului creat pentru a coordona lupta Israelului împotriva pandemiei: El crede că dozele de rapel speciale pentru noile variante ale coronavirusului ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2021 sau începutul anului 2022. Anterior, oficialul din sănătate a susținut că dozele de rapel ale vaccinului anti-COVID-19 ar trebui să fie oferite populaţiei „o dată pe an sau la cinci-şase luni”.

Israelul a început să administreze a treia doză la persoane de peste 60 de ani pe 30 iulie, iar campania de vaccinare se desfășoară în ritm alert. Duminică, 29 august, guvernul israelian a scăzut la 12 ani vârsta minimă pentru administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva noului tip de coronavirus, pentru a lupta împotriva creşterii numărului de contaminări cauzate de varianta Delta. Din cauza variantei Delta,

Duminică, 29 august, guvernul israelian a scăzut la 12 ani vârsta minimă pentru administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva noului tip de coronavirus, pentru a lupta împotriva creşterii numărului de contaminări cauzate de varianta Delta.

Din cauza variantei Delta, Israelul are în prezent una dintre cele mai mari rate de infecție pe cap de locuitor din lume.

Joi, Ministerul Sănătății a anunțat 11.187 de noi cazuri, la 145.000 de teste efectuate, rata pozitivității de 7,92% fiind cea mai mare înregistrată de la izbucnirea pandemiei în această țară.

Sursa articol: https://www.libertatea.ro/stiri/israelul-se-pregateste-pentru-a-patra-doza-de-vaccin-asa-va-fi-viata-noastra-de-acum-inainte-3720953