METODE LEGALE DE A TE APARA IN CAZ DE ABUZURI IN TIMPUL PANDEMIEI

Activismul civic: o postare educativa.
Toata lumea doreste schimbari in societate, insa toata lumea activeaza aceeasi placa: iesim in strada. Perfect, este o forma de a te face auzit, dar nu singura.
Traim o criza democratica severa. S-a facut un monopol decizional in fruntea guvernului si pare ca nimeni nu ii mai poate opri. Asadar, va las aceste randuri, in speranta ca veti intelege ca trebuie mai mult decat sa protestam in strada. Am intalnit cazuri de persoane care aveau amenzi grosolane pentru o masca sub nas si nu stiau cum sa actioneze pentru a o anula, care voiau sa strige in strada HUOOOO! Perfect, dar nu iti anuleaza amenda si nici hotararile de guvern date peste noapte.
Ne plangem ca se dau ordonante si hotarari peste noapte. Cum se pot anula? In instanta. Costa? Da! Costa bani, dar ziua de maine va fi mai linistita.
Metode de a te apara in cazul in care se intampla abuzuri:
1. CUNOSTEREA legilor, CITIREA LOR, sunt doua: 55 si 136 din 2020
2. In instanta: plangeri penale, plangeri individuale, contestatii masive ale amenzilor
3. Solicitand dezbateri publice pe hotararile de guvern/ordonante
4. Participand la dezbateri
5. Petitionare pentru:
- anulare/solicitare hotarari in acord drepturile civile
- solicitarea de informatii publice
6. Sesizarea institutiilor competente asupra abuzurilor
7. Petitionarea si obligarea intitutiilor/magazinelor care impun restrictii abuzive sa renunte la ele
8. Proteste de strada - sunt slab mediatizate si lumea nu stie ca se intampla sau sunt denigrate in media
9. Imparirea de fluturasi informativi
10. PETITII semnate MASIV cu macar 100.000 se semanturi, DEPUSE la GUVERN cu solicitarea unui TERMEN de solutionare - FARA LENE, serios, oamenii nici o petitie nu semneaza. Refuzul de a o lua in calcul se sanctioneaza si el in sala de judecata.
11. Sunati-l pe ORBAN NON STOP - 0723 551122 - nr lui e public, SUNATI reprezentantii GUVERNULUI si pe Iohannis, explicit, bombardati casutele de email.
12. Folositi-va imaginatia, fiti creativi, gasiti solutii, colaborati.

Exemplu, cunoasterea drepturilor te apara de abuzuri:
1. Legea 136/2020 perevede ca ai termen de 5 zile sa ataci orice prevedere neconstitutionala de la emitere/publicarea in Monitorul Oficial, solutionarea fiind pronuntata in maxim 10 zile.
2. Amenzile se pot anula indiferent ce ordonante dau, pentru ca art 13, care obliga la purtarea mastii, din legea 55, NU este definit ca masura de protectie a vietii, masuri definite la art 5 litera d si sanctionate de art 65 - in baza carora se dau amenzi. Noul OUG care schimba legea 55 este NUL, pentru ca e ORDONANTA DE URGENTA si NU poate restrange drepturi.
3. Scolile NU se pot inchide peste noapte si fara un raport clar, PUBLIC in ceea ce privesc infectarile, pericolele pentru copii si impactul social per total in ceea ce priveste lipsa de educatie.
4. Pietele NU se pot inchide deoarece in Legea 55/2020 art 9 alin 3 litera c: magazinele agroalimentare NU se inchid pe perioada starii de alerta! Hotararile CNSU nu pot suprascrie legea 55!
5. Ordonantele, Hotararile de orice tip, ordinele de ministru, samd, NU se pot aplica pentru restrangerea de drepturi.

Din partea noastra ajutorul benevol de a anula amenzile ramane valabil, trimiteti email la: vaccinuri.citeste.prospectele@gmail.com

DOAR iesitul in strada inseamna a sta cu mana la cersit drepturile tale de la Orban si Iohannis. Cand veti pune mana singuri sa cautati un avocat cu care sa colaborati o mana de cativa oameni, in fiecare judet si care sa actioneze constant abuzurile, vom ajunge undeva. Nu mai asteptati dreptatea cu mana intinsa, protestati MASIV, in STRADA, dar si actionati in judecata, ca altfel iesiti degeaba. Presiune asociala ajuta, proestele sunt bune, dar nu sunt suficente. Presiunea se pune si in sala de judecata.

Sursa: VaccinEdu-Citeste prospectele