NasulTv Canada – Radu Moraru & Q – Incep arestarile – Emisiunea din 15 mai 2020

NasulTv Canada – Radu Moraru & Q – Incep arestarile – Emisiunea din 15 mai 2020

Incep arestarile in SUA, despre neconstitutionalitatea OG, despre vaccinarea obligatorie, despre legi ale educatiei, despre politica romanesca...

Noile reglementari aparute cu noua lege promulgata de Președintele Klaus Iohannis si anume "starea de alertă" ingradeste libertatile populatiei. Problema principală a acestei legi este intrarea sa în vigoare. După promulgarea de către președinte și publicarea în Monitorul Oficial, va mai fi nevoie de 3 zile pentru a intra în vigoare.

Aceasta înseamnă că se va crea un vid de reglementare cel puțin în periada 15-18 mai, adică după expirarea actualei stări de urgență și intrarea în vigoare a stării de alertă. Pentru a umple acest gol, guvernul ar putea să ia o serie de măsuri care să suplinească restricțiile menite să limiteze epidemia.

Pe perioada viitoarei stări de alertă, autoritățile vor putea mai departe să închidă anumite activități economice, ca și în starea de urgență, când au fost închise majoritatea magazinelor din mall-uri și restaurantele. Noua lege va permite, însă, să funcționeze tuturor magazinelor cu suprafețe sub 500 mp din centrele comerciale cu suprafețe sub 15.000 mp.