Noua versiune a Legii suveranitatii, propuse de avocatul Dan Chitic

ASTA N-O SA-I PLACA LUI WERNER – Noua versiune a Legii suveranitatii, propuse de avocatul Dan Chitic, introduce inchisoarea de la 7 la 14 ani pentru oricine intermediaza adoptii de copii si nu face parte din institutii specializate. Legea interzice expunerea minorilor la propaganda homosexuala si cea privind schimbarea de gen. Educatia sexuala, permisa numai pentru copiii de peste 14 ani. Serviciilor secrete le va fi interzis sa detina firme (Documente)

Presedintelui Klaus Iohannis (foto 1 dreapta) ii va pica tare greu la stomac Legea suveranitatii nationale propusa de catre avocatul Dan Chitic (foto 2). Cel putin in cea mai recenta versiune, care pedepseste cu inchisoarea de la 7 la 14 ani orice persoana care intermediaza adoptii, dar care nu face parte din institutii specializate, competente in acest sens: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) sau Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii (ANDPDCA).

Insistam pe acest aspect, intrucat actualul presedinte a fost acuzat de mai multe ori ca ar fi intermediat in 1990 adoptia celor trei frati Iliut pe care ii vedeti in foto 1 stanga (de la stanga la dreapta): Vasile (5 ani), Anca (3 ani) si Elena Maria (7 ani). Si nu doar a lor, ci si a altei fetite, Anda Maria Scutelnicu, care in 1990 avea doar 4 luni. Amintim ca Iohannis s-a aparat, spunand ca rolul lui a fost doar de sofer si de translator pentru sotii Lalande din Canada (despre care presa a scris ca ar fi facut parte dintr-o retea care trafica prunci pentru organe).

Inainte sa trecem la partea urmatoare, mentionam ca avocatul Chitic a introdus prevederea legata de adoptii dupa ce in 5 august 2021 jurnalista Adriana Oprea (cunoscuta pentru numeroasele investigatii privind abuzurile impotriva copiilor) a publicat aici, pe Libertatea.ro, un articol privind achitarea unor persoane pentru acuzatia de trafic de minori, intrucat „vanzarea unui copil (...) nu constituie in Romania infractiune”.

Serviciile de informatii, lasate fara firme

Dar mai mult decat prevederea legata de adoptii il va enerva pe Werner alt aspect din proiectul Legii suveranitatii nationale – si anume: demilitarizarea principalelor servicii secrete din Romania (SRI, SIE, STS, SPP) si interdictia ca aceste servicii sa detina firme – indiferent daca o fac la vedere ori sub acoperire. De asemenea, initiativa de act normativ le interzice acestor servicii sa solicite ori sa obtina „obiecte, inscrisuri sau relatii oficiale” de la persoane fizice sau persoane juridice de drept privat. In schimb, le pot obtine doar de la autoritati sau institutii publice.

In rest, dupa cum Lumea Justitiei a scris cu ocazia precedentei versiuni a Legii suveranitatii nationale, avocatul Chitic propune eliminarea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) din procesul electoral si de numarare a voturilor (click aici pentru a citi).

Fara propaganda homosexuala in randurile minorilor

Nu reluam prea multe detalii din precedenta versiune (care apar si in actuala), ci ne concentram doar pe noutati. O astfel de noutate se refera la protejarea copiilor fata de ofensiva ideologiei LGBT. Astfel, Legea suveranitatii nationale interzice expunerea minorilor la propaganda homosexuala si la propaganda legata de schimbarea genului, pedepsind astfel de demersuri cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

De asemenea, actul normativ permite educatia sexuala doar pentru copiii de peste 14 ani.

Protectie mai mare in fata poluarii electromagnetice

Totodata, actul normativ aduce o protectie mai solida in fata poluarii electromagnetice, introducand obligativitatea ca toti locuitorii dintr-un bloc sa-si dea acceptul pentru instalarea unei antene pe cladire. Chiar daca legea nu face vreo mentiune explicita, aceasta prevedere are legatura inclusiv cu controversatele antene 5G, despre care exista banuieli ca ar dauna sanatatii umane.

Sursa articol: Asta-n-o-sa-i-placa-lui-werner-noua-versiune-a-legii-suveranitatii-propuse-de-avocatul-dan-chitic-introduce-inchisoarea-de-la-7-la-14-ani-pentru-oricine-intermediaza-adoptii-de-copii-si-nu-face-parte-din-institutii-specializate-legea-interzice-expunerea-m