Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi – “Jos labele de pe copii, ticăloşilor!”

Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi – “Jos labele de pe copii, ticăloşilor!”

Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi – "Jos labele de pe copii, ticăloşilor!" (versiunea completă cu privire la obligativitatea educaţiei sexuale în şcoli, introdusă prin Legea nr. 45 din 3 aprilie 2020).

Reacţia integrală a prof. univ. Dr. Tudorel Butoi cu privire la obligativitatea educaţiei sexuale în şcoli, introdusă prin Legea nr. 45 din 3 aprilie 2020.
Versiunea scurtă aici https://youtu.be/X4obyzBKQsQ
Noul act normativ a modificat art. 46 alin. (3) lit. i) din Legea 272/2004 (ironic, legea e intitulată "pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului"), introducând următoarea obligaţie:
"(3) Organele de specialitate ale administrației publice centrale, autoritățile administrației publice locale, precum și orice alte instituții publice sau private cu atribuții în domeniul sănătății și în domeniul educației sunt OBLIGATE să adopte, în condițiile legii, toate măsurile necesare pentru: (...) i)
DERULAREA SISTEMATICĂ ÎN UNITĂȚILE ȘCOLARE, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv EDUCAȚIE SEXUALĂ PENTRU COPII, în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor."
Un interviu realizat de regizorul Constantin Ghiţă pentru Fundaţia Ortodoxă Ieromonah Arsenie Boca.