Stefan Mindea, Medic neurochirurg hirotonit preot la Manastirea Vacarestii Noi

Stefan Mindea, Medic neurochirurg hirotonit preot la Manastirea Vacarestii Noi

Într-o ceremonie emoţionantă, în a doua zi de Rusalii 2020, la Mănăstirea Văcăreștii Noi din comuna constănţeană Lumina, neurochirgul Ştefan Mindea a fost hirotonit preot, devenind, de astăzi, și doctor spiritual al semenilor săi.

”Mă voi strădui să apăr Sfânta Biserica, păzind-o de defăimare și de dezbinare. În caz contrar voi suporta consecințele canonice. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus medicul neurochirurg, la depunerea jurământului preoțesc.

”Eu cred că aceste două domenii merg mâna în mână. Dacă ne gândim și din punct de vedere istoric, cei leproși erau trimiși la preoți. Orice boală trupească are și o baza sufletească și din acest motiv consider că ideal, în condiții perfecte fiecare medic ar fi și preot.

Fără harul lui Dumnezeu, actul medical este absolut un chin. Am avut anumite momente în care lucrurile au mers foarte greu și am avut alte momente încât cele mai complexe cazuri se desfășurau așa de frumos și natural”, a declarat Ștefan Mindea.

”Credinţa în Hristos este esenţa vieţii, legătura cu Dumnezeu fiind esenţială pentru existenţa noastră ca oameni. Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să vedem dacă viața în afara divinității ar avea vreun sens. Bine‑nțeles că nu!

Neurochirurgul Ștefan Mindea a fost hirotonit preot

Pr Dr Ștefan Mindea: „Orice boală trupească are și o bază sufletească”

Pe 8 iunie 2020 doctorul neurochirurg Ștefan Mindea a fost hirotonit preot. La sfârșitul slujbei Pr Dr Mindea a răspuns mai multor întrebări legate de felul în care se împacă medicina cu credința

Povestea chirurgului din altar. Ștefan Mindea, de la visul american la chemarea lui Dumnezeu